Werkplekonderzoek beeldschermwerkplek

Wil je graag advies over de beeldschermwerkplek van jouw medewerker? Vraag jij je af of zijn of haar beeldschermwerkplek wel geschikt is? Of wil je een beeld van wat de medewerker zelf kan doen om klachten te voorkomen of te verhelpen? Dan kunnen wij je helpen met een werkplekonderzoek.

Op basis van observatie en analyse geven wij je een helder beeld van de knelpunten èn de oplossingen die deze knelpunten kunnen verhelpen.

Wij bieden werkplekonderzoeken voor zowel beeldschermwerkplekken als voor werkplekken in de industrie en productie. Samen voorkomen en verminderen we verzuim!

Altijd gegarandeerd

Wij staan garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Zo werken wij nu eenmaal graag.

Kwaliteit

Wij werken volgens de actuele arbo-richtlijnen van de betreffende branche. Wij hebben kennis van fysieke belasting en hulpmiddelen en maken gebruik van Motivational Interviewing en oplossingsgerichte gespreksvoering.

Vertrouwelijkheid

Alle persoonlijke informatie behandelen wij vertrouwelijk, in overeenstemming met de bepalingen in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Praktijk voor Ergotherapie & Arbeidsdiensten Lammers beschikt over een Privacyverklaring.

Inhoud en werkwijze werkplekonderzoek

Wanneer wij een werkplekonderzoek uitvoeren, gaan we als volgt te werk.

Intake

Na de aanmelding wordt op basis van een (telefonisch) gesprek met werknemer en werkgever een afspraak ingepland voor een observatie op de werkplek van de werkzaamheden welke als grootste knelpunt worden ervaren. Belangrijk is dat de medewerker deze werkzaamheden tijdens het onderzoek ook daadwerkelijk uitvoert.

Observatie en analyse

Tijdens het werkplekonderzoek vindt een inventariserend gesprek plaats met de werknemer over de werkzaamheden.

De medewerker wordt geobserveerd tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Hiervan worden korte opnames gemaakt om een beeld te krijgen en om direct inzicht te kunnen geven aan de medewerker zelf.

Advies

Er wordt een rapportage opgesteld met de bevindingen en een advies ten aanzien van:

  1. Houding en Beweging (zitten, staan, bewustwording/gedrag medewerker)
  2. Roulatie (afwisseling, herstel / gedrag medewerker)
  3. Materialen en middelen (bureau en bureaustoel en invoerapparatuur / organisatie)
  4. Optioneel voorstel voor follow-up

Definitieve persoonlijk werkplekkaart wordt toegevoegd.

Follow-up

Om de bereikte resultaten te borgen kan er een afspraak worden gemaakt voor een follow-up.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze zorg, bezoek dan een van onze andere pagina’s of download onze brochures.

Ellen Lammers

Ellen Lammers

Praktijkhouder, ergotherapeut, re-integratieprofessional en ASITT-therapeut.

Meer informatie of een afspraak

Wil je meer weten over werkplekonderzoek beeldschermwerkplek, neem dan contact op met mij op. Mijn naam is Ellen Lammers. Naast ergotherapeut ben ik ook re-integratieprofessional en ASITT-therapeut. Je kan me bereiken op nummer 06-57557456 of per e-mail ellen@ergotherapielammers.nl. Je mag natuurlijk ook ons contactformulier gebruiken.