Energiemanagement

Iedereen rent zich zelf wel eens voorbij. De dagen zijn volgepland met activiteiten. Als je gezond bent hoeft dit geen probleem te zijn. Je tankt weer een weekend bij of neemt een vrije dag en je kunt er weer tegenaan.

Maar wat als, maar wat als je een chronische aandoening hebt? Of je chronisch moe bent en je hier, maar geen vat op krijgt? Je hebt dan vaak al minder energie. En het kan dan heel lastig zijn om de juiste keuzes te maken om iets wel of niet te doen. En wat kost dan energie? En wat kun je doen om weer energie te krijgen?

Dit probleem doet zich bij veel mensen voor. De oorzaak kan heel verschillend zijn.

Maatwerk bij energiemanagement

Maar voor iedereen geldt dat je zelf er wat aan kunt doen. De ergotherapeut kan je ondersteunen om dit zelf aan te pakken. Je hoort het al. Jij houdt zelf de regie. De aanpak is altijd maatwerk, maar er wordt wel gewerkt met een aantal methodieken die praktische handvatten bieden om aan de slag te gaan met je energiemanagement.

We werken bijvoorbeeld met de Actviteitenweger© een hulpmiddel om je activiteiten meetbaar te maken. Maar voor sommige mensen is de methodiek ‘Niet Rennen Maar Plannen’ meer geschikt. Deze wordt vooral ingezet bij mensen die Niet Aangeboren Hersenletsel hebben.

Zo werken wij bij energiemanagement

Eerste contact

We maken een afspraak voor een intakegesprek bij je thuis of op de praktijk. Hier mag gerust iemand bij aanwezig zijn als je dat prettig vindt.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek inventariseren we samen de problemen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Hoe deze activiteiten gaan en hoe tevreden je hier mee bent.

Observatie en analyse

Vaak start je met tijdschrijven. Zo krijg je inzicht in waar voor jou de verbetermogelijkheden liggen. Ook kunnen we een dagelijkse activiteit observeren om duidelijk te krijgen welke energie besparende adviezen voor jou kunnen helpen.

Behandeling

Je gaat stap voor stap werken aan het doel wat jij stelt. Hierbij maken we gebruik van praktische methodieken waar je zelf mee aan de slag kunt.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze zorg, bezoek dan een van onze andere pagina’s of download onze brochures.

Ellen Lammers

Ellen Lammers

Praktijkhouder, ergotherapeut, re-integratieprofessional en ASITT-therapeut.