Chronische aandoeningen

Een chronische aandoening kan je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Een chronische aandoening gaat vaak gepaard met beperkingen en die zijn voor iedereen anders.

Wil je ondersteuning bij het omgaan met de chronische beperkingen in het dagelijks leven? We gaan aan de slag met die activiteiten die jij belangrijk vindt. De ene keer gaan we oefenen om iets weer te kunnen, de andere keer gaan we op zoek naar een andere manier om een dagelijkse activiteit weer mogelijk te maken.

Je leert een activiteit met minder energie of meer ergonomisch uit te voeren. Het kan gaan om specifieke activiteiten of om juist het vinden van een balans in je dag of in de week.

Soms bieden hulpmiddelen de uitkomst.

Onderstaand lichten we een aantal veel voorkomende aandoeningen toe. Hiermee zijn we niet compleet. Belangrijk is om te weten dat in elke situatie JIJ centraal staat en niet de ziekte zelf. We zoeken altijd naar de manier die bij jouw situatie past.

Hulp bij niet aangeboren hersenafwijking - Praktijk voor Ergotherapie en Arbeidsdiensten Lammers

Niet aangeboren hersenletsel

Ondervind je gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)? De ergotherapeut kan je helpen je dagelijkse activiteiten weer opnieuw te leren doen.

Weer aan het werk - Praktijk voor Ergotherapie en Arbeidsdiensten Lammers

Longaandoeningen

Longaandoeningen hebben een grote impact op het dagelijks functioneren. Je kunt last hebben van kortademigheid, minder inspanningsvermogen hebben, maar ook angst en vermoeidheid kunnen heel hinderlijk zijn.

Wij leren je hiermee om te gaan zodat je zo actief mogelijk kunt blijven.

Ergotherapie bij pijnlijke spieren en gewrichten - Praktijk voor Ergotherapie en Arbeidsdiensten Lammers

Ergotherapie bij klachten aan het bewegingsapparaat

Door pijn, bewegingsbeperkingen en krachtsverlies van gewrichten en spieren, gaan dagelijkse activiteiten niet meer van zelf.

Door leefstijladviezen leren wij je je gewrichten te beschermen en er beter mee te leren omgaan.

Chronische aandoeningen kanker oncologie - Praktijk voor Ergotherapie en Arbeidsdiensten Lammers

Ergotherapie bij kanker (oncologie)

Kanker kent verschillende fasen. Ergotherapie kan in elke fase ondersteuning bieden bij het dagelijkse leven.

Tijdens de behandeling, in de herstelfase als ook in de fase wanneer je niet meer beter wordt.

Chronische aandoeningen hersenkneuzing of hersenschudding - Praktijk voor Ergotherapie en Arbeidsdiensten Lammers

Hersenschudding of hersenkneuzing

Heb je last van een hersenschudding of hersenkneuzing? Leer wat je het beste wel en wat je het beste niet kunt doen om zo je herstel gericht aan te pakken.

Chronische pijn en vermoeidheid intro - Praktijk voor Ergotherapie en Arbeidsdiensten Lammers

Chronische pijn of vermoeidheid

Wil je aan de slag om met je chronische pijn of vermoeidheid en een meer tevreden leven te leiden? Een manier vinden waarin de pijn of de vermoeidheid niet meer alles bepaalt? Wij kunnen je helpen.

Zo gaan we te werk

Wat wij doen is maatwerk. Wij werken tenslotte met mensen. En ieder mens is verschillend, reageert verschillend en heeft daardoor andere klachten en behoefte aan andere oplossingen. Wij begrijpen dat en hebben hier onze manier van werken op afgestemd.

De behandeling is elke keer op maat. Dus wat je wilt oefenen of waar je advies over wilt, kan heel verschillend zijn. Het zijn wel altijd activiteiten van alledag.

Er is meer specifieke informatie te vinden bij de verschillende diagnoses of belemmeringen. Wat wij als ergotherapeuten belangrijk vinden is dat jij centraal staat en wat jij in het dagelijks leven belangrijk vindt. Daar richten wij ons op.