Ergotherapie en ondersteuning voor ouderen en mantelzorgers

Wanneer je ouder wordt, dan gaan de dagelijkse dingen soms niet meer vanzelf. Sommige activiteiten kosten meer moeite en andere activiteiten durf je niet meer zo goed. Dit is voor iedereen weer anders. Als ergotherapeut zijn wij er voor jou om je te helpen je dagelijkse activiteiten zo lang mogelijk zelfstandig te doen. Hiervoor geven wij adviezen en bieden wij oplossingen. Ook voor mantelzorgers!

Weer aan het werk - Praktijk voor Ergotherapie en Arbeidsdiensten Lammers

Zelfstandig en mobiel blijven

Of je nu graag wilt blijven tuinieren, je elastische kousen aan en uit wilt kunnen trekken of zelfstandig je boodschappen wilt blijven doen, wij kunnen je helpen de dagelijkse dingen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven doen.

Weer aan het werk - Praktijk voor Ergotherapie en Arbeidsdiensten Lammers

Houdingsproblemen (zitten en liggen)

Zit- en ligproblemen kunnen veel ongemak geven. Wij als ergotherapeuten kunnen je helpen met advies en inzet van hulpmiddelen. Hiermee kunnen we het voor jou zo comfortabel mogelijk maken.

Valpreventie - Praktijk voor Ergotherapie en Arbeidsdiensten Lammers

Valpreventie

Het voorkomen van vallen is ontzettend belangrijk, zeker als je ouder wordt. Wij werken samen met andere zorgverleners om jouw kans op vallen te verkleinen. Zo blijf je zo lang mogelijk veilig en zelfstandig.

Demensie en Ergotherapie - Praktijk voor Ergotherapie en Arbeidsdiensten Lammers

Dementie

Dementie heeft grote gevolgen voor het dagelijks functioneren van diegene die dementie heeft, maar ook voor de mantelzorger is het ingewikkeld. Aan de hand van het EDOMAH-ergotherapieprogramma ondersteunen wij zowel degene met dementie als de mantelzorger.

Parkinson en Ergotherapie - Praktijk voor Ergotherapie en Arbeidsdiensten Lammers

Parkinson

Parkinson kan groot effect hebben op je dagelijks functioneren. Daarom richten wij ons op jouw dagelijkse bezigheden. Daarbij werken we vaak samen met andere gespecialiseerde Parkinsontherapeuten.

Zelfstandigheid ouder wordende mens - Praktijk voor Ergotherapie en Arbeidsdiensten Lammers

Voor mantelzorgers

Mantelzorg kan best zwaar en belastend zijn. Of het nu gaat om de zorg voor je partner, ouder(s), vriend of vriendin, buurman of buurvrouw, het is helemaal niet gek wanneer soms je behoefte hebt aan ondersteuning of advies. Soms kan het om heel praktische zaken gaan zoals advies over hulpmiddelen. Maar als Ergotherapeut bieden we meer …

Lees verder

Enkele voorbeelden

  • We kunnen je advies geven over hulpmiddelen bij de verzorging van je partner/ouder, zoals een tillift, een douchevoorziening of een loophulpmiddel.
  • We kunnen je advies geven over hoe je ervoor kunt zorgen dat je zelf de balans goed houdt.
  • We kunnen je advies geven over het gebruik van hulpmiddelen en belasting-belastbaarheid;
  • Ook kunnen we de thuiszorg advies geven over hoe jouw partner/ouder het best verzorgd kan worden zodat het fysiek goed te doen blijft.

Verbergen

 

Zo gaan we te werk

Wat wij doen is maatwerk. Wij werken tenslotte met mensen. En ieder mens is verschillend, reageert verschillend en heeft daardoor andere klachten en behoefte aan andere oplossingen. Wij begrijpen dat en hebben hier onze manier van werken op afgestemd.

De behandeling is elke keer op maat. Dus wat je wilt oefenen of waar je advies over wilt, kan heel verschillend zijn. Het zijn wel altijd activiteiten van alledag.

Er is meer specifieke informatie te vinden bij de verschillende diagnoses of belemmeringen. Wat wij als ergotherapeuten belangrijk vinden is dat jij centraal staat en wat jij in het dagelijks leven belangrijk vindt. Daar richten wij ons op.

Ellen Lammers en Manou Woerts - Ergotherapie en Arbeidsdiensten Lammers