Zelfstandig en mobiel blijven

Wanneer we ouder worden, wordt het bewegen lastiger. We zijn niet meer zo soepel als toen we jong waren en onze mobiliteit wordt minder. Toch blijft het voor onze gezondheid belangrijk dat we zo veel mogelijk in beweging blijven. Dat weten we allemaal.

Op het moment dat bewegen lastiger wordt, of dat bewegen onveilig gaat voelen, dan kunnen wij helpen. Met het vinden van de juiste hulpmiddelen en om te leren hoe deze hulpmiddelen het beste kunnen worden gebruikt.

En we geven niet alleen advies. We kunnen er ook voor zorgen dat je de hulpmiddelen eerst kunt uitproberen. Zo kunnen we zien wat goed bij jou en je mogelijkheden past.

We zijn goed op de hoogte of de benodigde hulpmiddelen door jouw zorgverzekeraar of de gemeente worden vergoed. Ook helpen wij je om hiervoor een aanvraag in te dienen. Wij hebben een goede samenwerking en regelmatig overleg met de consulenten van de gemeente Bronckhorst.

Moet je zelf hulpmiddelen aanschaffen, dan kunnen we je adviseren. Heb je niet genoeg geld om deze hulpmiddelen aan te schaffen, dan kunnen we hiervoor een fonds aanschrijven. We kunnen niet garanderen dat je alles vergoed krijgt, maar we doen wel onze uiterste best voor je.

Zo werken wij bij zelfstandig en mobiel blijven

Eerste contact

We maken een afspraak bij je thuis op een dag en tijdstip wat voor jou prettig is. Hier mag gerust iemand bij aanwezig zijn die jou goed kent. Dit kan juist prettig zijn.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek inventariseren we samen de problemen waar je in het dagelijks leven tegen aanloopt. Hoe deze activiteiten gaan en hoe tevreden je hier mee bent.

Observatie en analyse

De dagelijkse activiteiten die je graag wil verbeteren gaan we eerst goed observeren. Zo wordt duidelijk wat het voor jou lastig maakt zodat we weten wat we kunnen verbeteren.

Behandeling

Waar kan een behandeling uit bestaan? Een aantal voorbeelden:

  • Advies voor een passende rollator en oefenen met de rollator bij de was doen.
  • Advies over een goed zithulpmiddel bij het aanrecht.
  • Het zelfstandig aan en uittrekken van elastische kousen met een speciaal hulpmiddel en de aanvraag van het hulpmiddel verzorgen.
  • Het oefenen met bedbeugel om zelfstandig en zonder pijn het in en uit bed komen
  • Het oefenen met het gebruik van een dag agenda om de afspraken zelf te kunnen onthouden.
  • En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze zorg voor ouderen, bezoek dan een van onze andere pagina’s of download onze brochures.

Manou Woerts

Manou Woerts

Ergotherapeut