Weer aan het Werk

Ben je werknemer en wil je op een goede manier weer aan het werk? De methodiek Weer aan het Werk helpt je om de eigen regie te nemen. Dit levert ook voordelen op voor je werkgever.

Weer aan het werk voor werknemers

Wanneer je er een tijd tussenuit bent geweest, kan het best lastig zijn om weer te beginnen. Het voelt misschien alsof je een drempel over moet, iets waar je tegenop ziet. En dat is helemaal niet gek. Het kan ook zijn dat je zo graag weer wil beginnen, dat je stenen bijna uit de straat loopt. In beide gevallen, zijn wij er om je te helpen. Met onze Weer aan het Werk methode zorgen wij ervoor dat je weer op een goede manier in je werk terugkeert. En dat biedt zowel voor jou als je werkgever voordelen.

Weer aan het Werk methode

Met de methode Weer aan het Werk richten wij ons op de terugkeer naar je eigen werk. Voor jou als werknemer is het volgende belangrijk om te weten:

  • Door op tijd met de re-integratie te starten, kan in het eerste spoor veel winst worden behaald en een tweede spoor traject (terugkeer in andere baan) mogelijk worden voorkomen.
  • De methode Weer aan het Werk is door de DTE (directe toegankelijkheid ergotherapie) voor alle werknemers via de zorgverzekering beschikbaar.
  • Je leert verantwoordelijkheid te nemen en beter regie te voeren over je eigen activiteiten, zowel zakelijk als privé.
  • De doelen van de ergotherapie zijn gericht op herstel en het leren omgaan met klachten/beperkingen in je werk.

Hoe gaan we te werk bij Weer aan het Werk

Eerste contact

De afspraken vinden plaats op onze ergotherapiepraktijk.

Intakegesprek

Vaak gebeurt het dat je al bekend bent bij de ergotherapie en zal er wat meer ingezoomd worden op je werk en wat dit vraagt van je belastbaarheid en hoe het gesteld is met je balans.

Observatie en analyse

Door observatie krijgen we een beeld van je belastbaarheid en je vult een aantal lijsten in die een beeld geven van wat er nodig is. Als het nodig is krijg je informatie over de Wet Verbetering Poortwachter en wat dit voor jou in de praktijk betekent.

Behandeling

Jij kent je eigen werk het beste en maakt voor jezelf een doordacht plan. Je gaat werken aan een goede balans tussen de belasting en je belastbaarheid, een goede opbouw van de belasting en een goede balans tussen werk en privé.

Je gaat je belastbaarheid vergroten en de belasting opbouwen. Simpel gezegd, hoeveel doe je en hoeveel kan je aan. Om de belastbaarheid op te bouwen, moet je jezelf uitdagen. Overbelasting leidt echter tot stagnatie of terugval. Maar hoe weet je nu het verschil? Hiervoor hanteren we jouw Persoonlijk stoplicht.

Je onderhoudt zelf het contact met je werkgever en de bedrijfsarts over de re-integratie.

Meer informatie of een afspraak

Wil je meer weten over re-integratie en de Weer aan het Werk methodiek, neem dan contact op met mij op. Mijn naam is Ellen Lammers. Naast ergotherapeut ben ik ook re-integratieprofessional en ASITT-therapeut. Je kan me bereiken op nummer 06-57557456 of per e-mail ellen@ergotherapielammers.nl. Je mag natuurlijk ook ons contactformulier gebruiken.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze zorg, bezoek dan een van onze andere pagina’s of download onze brochures.

Ellen Lammers

Ellen Lammers

Praktijkhouder, ergotherapeut, re-integratieprofessional en ASITT-therapeut.